Retur și schimb

Politica de retur și schimb

În conformitate cu legislația aflată în vigoare, Sugar Couture îți oferă posibilitatea de a returna sau schimba produsele într-un termen de 14 zile calendaristice de la data ridicării coletului.

 

CARE ESTE DIFERENTA INTRE RETUR SI SCHIMB PRODUSE? 

In cazul unui retur expedierea produselor se face in regim propriu ( te invitam sa te organizezi individual si sa iti alegi orice firma de curierat preferi) 

In cazul unui schimb de produs nu ai nevoie de nici o deplasare, noi ne ocupam de schimbarea produselor cat si de livrarea lor. 

 

Cum se procedeaza la un schimb/inlocuire de produse?

Schimbul / inlocuirea de produs / marime este  foarte simpla: 

PASUL 1. Te rugam sa ne comunici pe Whatsapp Messenger 0744909595 numarul comenzii tale format din 4 cifre,  ce produs doresti  (culoare, denumire si marime ) sa inlocuiesti si cu ce alt produs( culoare, marime etc)

PASUL 2. Noi iti pregatim coletul de schimb, iar in momentul in care va ajunge la tine vei da la schimb curierului coletul de la tine. 

PASUL 3. Cum pregatesti coletul pentru schimb / inlocuire: 

Te rugam sa il (re)impachetezi cu grija , doar produsul pe care vrei sa il schimbi in orice ambalaj rezistent si durabil. Apreciem sustenabilitatea. Daca mai ai ambalajul cel roz de la noi, il poti refolosii pe acela

Daca ai avut un produs achizitionat la promotie ( geanta cadou, bustiera sau orice alt tip de promotie) produsul primit din promotie ramane la tine.

**** Nu ai nevoie de nicio deplasare, curierul vine la adresa mentionata de tine din factura. Daca adresa de livrare se schimba te rugam sa ne anunti. 

*** Termenul de schimb/ inlocuire produs  in aceasta perioada poate dura pana la 5-6 zile lucratoare.

** Taxa aferentă operațiunii de schimb este de 15 de lei și va fi suportată integral de tine.

 

 

Cum se procedeaza la un retur de produse?

Te invitam sa te organizezi individual si sa iti alegi orice firma de curierat preferi

PASUL 1: Trebuie sa completez formularul online:

https://sugarcouture.net/pages/retur

( aici te rog sa introduci mailul de pe care ai plasat comanda, și numărul comenzii, care este format din 4 cifre, fără # ) 

Banii vor fi returnați în contul pe care îl furnizezi în formularul de retur în termen de 30 de zile.

 

PASUL 2: Cum pregatesti coletul pentru retur:

Te rugam sa il (re)impachetezi cu grija doar produsul pe care vrei sa il returnezi in orice ambalaj rezistent si durabil. Apreciem sustenabilitatea. Daca mai ai ambalajul cel roz de la noi, il poti refolosi pe acela

Adresa de expediție:

Atunci când returnezi un colet, te rugăm să îl expediezi la următoarea adresă:

Sugar Couture,

Str Calea Sighișoarei nr 47, parter

Târgu Mureș, județul Mureș,

Telefon: 0744 90 95 95

 

****În cazul unui retur, expedierea coletului se va face strict în regim propriu.( poti alege ce firma de curierat doresti tu)

***Pastreaza AWB-ul prin care ai expediat coletul. De acolo poti verifica starea coletului tau. Daca apare livrat inseamna ca a fost preluat de showroom-ul nostru. În cazul în care apar probleme, te rugăm să te adresezi companiei de curierat prin care ai expediat coletul.

**Atenție! Coletul se expedieaza FĂRĂ RAMBURS 

*Poti verifica prin intermediul awbului statustul coletului tau. Daca apare livrat inseamna ca a ajuns in showroom-ul nostru. 

Produsele pot fi returnate doar în cazul în care acestea nu prezintă urme de uzură, semne de purtare, pete de murdărie, iar ambalajele și etichetele sunt intacte. Ne rezervăm dreptul de a refuza la retur orice produs care nu îndeplinește condițiile necesare pentru a fi revândut ca nou.

 

 

Categorii de produse care nu pot fi returnate

Din motive de igiena, nu pot fi returnate produse precum lenjeria intima , lenjeria modelatoare si/sau, costumele de baie, deoarece pot pune in pericol sanatatea noilor cumparatori (conform OUG 34/2014 art. 16, lit. e).


Descarcă formularul de retur sau schimb

 

Ce condiții trebuie să îndeplinească un produs pentru a fi eligibil de retur și schimb?

Cererea ta de retur va fi acceptată dacă și numai dacă produsele returnate se află în aceeași stare în care au fost primite, respectiv:

 • Produsele trebuie să fie în ambalajul original
 • Produsele trebuie să fie însoțite de toate accesoriile primite
 • Produsele nu trebuie să prezinte urme de uzură, semne de purtare sau pete de murdărie
 • Eticheta de compoziție și cea detașabilă trebuie să fie intacte
 • Produsele nu trebuie să prezinte mirosuri neplăcute precum mirosul de fum, de casă, de parfum sau alte mirosuri străine


Ce produse nu sunt eligibile pentru retur?

Ne rezervăm dreptul de a refuza la retur orice produs care nu respectă condițiile enumerate mai sus.

Din motive de igiena, nu pot fi returnate produse precum lenjeria intima , lenjeria modelatoare si/sau, costumele de baie, deoarece pot pune in pericol sanatatea noilor cumparatori (conform OUG 34/2014 art. 16, lit. e).

În conformitate cu prevederile OUG 34 din 04/06/2014 nu beneficiază de dreptul de retur în 14 zile orice produs realizat pe comandă specială, cerere menționată de client sau orice fel de personalizare. În cazul acestui tip de produse, cererea de retur va fi refuzată.

Alte situații în care returul va fi refuzat:

 • Formularul de retur nu este completat corect, este incomplet, sau lipsește din colet (în cazul în care optezi pentru completarea celui fizic)
 • În colet se află produse diferite față de cele menționate în formularul de contact
 • Termenul de 14 zile a fost depășit

În cazul unui retur, noi vom efectua o serie de verificări pentru a ne asigura că produsele tale respectă toate condițiile necesare. În cazul în care cererea de retur va fi acceptată, vei primi banii înapoi în termen de 30 de zile în contul bancar furnizat în formularul de retur sau poți opta pentru a primi un voucher valoric valabil 90 de zile de la data emiterii.

 

Sfaturi pentru un retur responsabil

Reducerea risipei este una dintre preocupările noastre și te încurajăm să ni te alături în acest demers. Iată câteva sfaturi utile prin care ne poți ajuta:

 • Atunci când probezi un produs, încearcă pe cât posibil să păstrezi toate etichetele și ambalajele intacte. În cazul unui retur, noi vom încerca să găsim un nou cumpărător care să se bucure de produsele tale.
 • Înainte să plasezi o comandă, consultă ghidul de mărimi disponibil pe acest link pentru a te asigura că o alegi pe cea potrivită.
 • Încearcă pe cât posibil să reduci numărul de comenzi returnate pentru a minimiza impactul asupra mediului înconjurător

Întrebări frecvente

Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai? Verifică ghidul nostru de ajutor accesând acest link.

Dacă ai nevoie de ajutor suplimentar, ne poți contacta folosind formularul de contact.