Retur și schimb

Politica de retur și schimb

În conformitate cu legislația aflată în vigoare, Sugar Couture îți oferă posibilitatea de a returna sau schimba produsele într-un termen de 14 zile calendaristice de la data ridicării coletului. Produsele pot fi returnate doar în cazul în care acestea nu prezintă urme de uzură, semne de purtare, pete de murdărie, iar ambalajele și etichetele sunt intacte. Ne rezervăm dreptul de a refuza la retur orice produs care nu îndeplinește condițiile necesare pentru a fi revândut ca nou.

Taxa aferentă operațiunii de retur sau schimb este de 15 de lei și va fi suportată integral de tine.

Pentru a iniția un retur, te rugăm să completezi formularul pe care îl găsesti pe această paginăTe rugăm să verifici corectitudinea datelor pe care le introduci! 
Opțional, poți returna sau schimba un produs prin completarea formularului de retur pe care îl primești în colet. În cazul în care ai pierdut formularul îl poți descărca accesând acest link.

Descarcă formularul de retur sau schimb


Pentru a iniția procedura de retur sau schimb prin intermediul formularului din colet este necesar să ne contactezi pe WhatsApp la numărul 0744 90 95 95 și să ne soliciți returul sau schimbul. Pentru a eficientiza procesul, te rugăm să ne comunici numele de pe care a fost plasată comanda și/sau numărul de referință al comenzii, alături de toate detaliile necesare. În cazul în care nu poți folosi WhatsApp, te rugăm să ne contactezi folosind una din metodele disponibile pe acest link.

Banii vor fi returnați în contul pe care îl furnizezi în formularul de retur în termen de 30 de zile.


Adresa de expediție:
Atunci când returnezi un colet, te rugăm să îl expediezi la următoarea adresă:
Sugar Couture,
Str Calea Sighișoarei nr 47, parter
Târgu Mureș, județul Mureș,
Telefon: 0744 90 95 95

Atenție! Te rugăm să expediezi coletul FĂRĂ RAMBURS!
În cazul în care dorești să expediezi coletul în regim propriu, poți face acest lucru prin intermediul oricărui serviciu de curierat.

 

Ce condiții trebuie să îndeplinească un produs pentru a fi eligibil de retur și schimb?

Cererea ta de retur va fi acceptată dacă și numai dacă produsele returnate se află în aceeași stare în care au fost primite, respectiv:

 • Produsele trebuie să fie în ambalajul original
 • Produsele trebuie să fie însoțite de toate accesoriile primite
 • Produsele nu trebuie să prezinte urme de uzură, semne de purtare sau pete de murdărie
 • Eticheta de compoziție și cea detașabilă trebuie să fie intacte
 • Produsele nu trebuie să prezinte mirosuri neplăcute precum mirosul de fum, de casă, de parfum sau alte mirosuri străine

Ce produse nu sunt eligibile pentru retur?

Ne rezervăm dreptul de a refuza la retur orice produs care nu respectă condițiile enumerate mai sus.

Din motive de igienă și siguranță, produsele precum costumele de baie, lenjeria intimă sau lenjeria modelatoare nu pot fi returnate.

În conformitate cu prevederile OUG 34 din 04/06/2014 nu beneficiază de dreptul de retur în 14 zile orice produs realizat pe comandă specială, cerere menționată de client sau orice fel de personalizare. În cazul acestui tip de produse, cererea de retur va fi refuzată.

Alte situații în care returul va fi refuzat:

 • Formularul de retur nu este completat corect, este incomplet, sau lipsește din colet (în cazul în care optezi pentru completarea celui fizic)
 • În colet se află produse diferite față de cele menționate în formularul de contact
 • Termenul de 14 zile a fost depășit

Cum procedez în cazul unui retur sau schimb?

Pentru a inițializa procedura de retur urmează instrucțiunile de mai jos:

Varianta A:
Completează online formularul de retur pe gare îl găsesti pe această pagină. Te rugăm să verifici corectitudinea datelor pe care le introduci!

Varianta B:

1. Completează formularul de retur pe care îl găsești în colet. În cazul în care l-ai pierdut, îl poți descărca de pe acest link. Te rugăm să completezi corect toate câmpurile din formular.

2. Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la numărul 0744 90 95 95 în care să ne soliciți returul sau schimbul. Pentru a eficientiza procesul, te rugăm să ne comunici numele de pe care a fost plasată comanda și/sau numărul de referință al comenzii, alături de toate detaliile necesare.

În cazul în care nu poți folosi WhatsApp, te rugăm să ne contactezi folosind una din metodele disponibile pe acest link.

În cazul unui schimb, mesajul trebuie să conțină următoarele detalii:

 • Numele de pe care a fost plasată comanda sau, după caz, numărul de referință al comenzii
 • Cu ce vrei să înlocuiești (ce mărime/culoare sau produs diferit)
 • Dacă adresa de livrare rămâne la fel

3. Pregătește coletul pentru retur: împachetează toate produsele în ambalajul original, alături de toate etichetele și accesoriile pe care le-ai primit.

Atunci când returnezi un colet, te rugăm să îl expediezi la următoarea adresă:
Sugar Couture,
Str Calea Sighișoarei nr 47, parter
Targu Mures, judetul Mures,
Telefon: 0744 90 95 95

Atenție! Te rugăm să expediezi coletul FĂRĂ RAMBURS!
În cazul în care dorești să expediezi coletul în regim propriu, poți face acest lucru prin intermediul oricărui serviciu de curierat.

În cazul unui schimb, noi îți vom expedia un nou colet cu produsele dorite. Când curierul îți va livra acest colet, tu va trebui să îi predai la schimb vechea comandă.

În cazul unui retur, noi vom efectua o serie de verificări pentru a ne asigura că produsele tale respectă toate condițiile necesare. În cazul în care cererea de retur va fi acceptată, vei primi banii înapoi în termen de 30 de zile în contul bancar furnizat în formularul de retur sau poți opta pentru a primi un voucher valoric valabil 90 de zile de la data emiterii.

 

Sfaturi pentru un retur responsabil

Reducerea risipei este una dintre preocupările noastre și te încurajăm să ni te alături în acest demers. Iată câteva sfaturi utile prin care ne poți ajuta:

 • Atunci când probezi un produs, încearcă pe cât posibil să păstrezi toate etichetele și ambalajele intacte. În cazul unui retur, noi vom încerca să găsim un nou cumpărător care să se bucure de produsele tale.
 • Înainte să plasezi o comandă, consultă ghidul de mărimi disponibil pe acest link pentru a te asigura că o alegi pe cea potrivită.
 • Încearcă pe cât posibil să reduci numărul de comenzi returnate pentru a minimiza impactul asupra mediului înconjurător

Întrebări frecvente

Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai? Verifică ghidul nostru de ajutor accesând acest link.

Dacă ai nevoie de ajutor suplimentar, ne poți contacta folosind formularul de contact.