Retur și schimb

În conformitate cu legislația aflată în vigoare, Sugar Couture îți oferă posibilitatea de a returna sau schimba produsele într-un termen de 14 zile calendaristice de la data ridicării coletului. Produsele pot fi returnate doar în cazul în care acestea nu prezintă urme de uzură, semne de purtare, pete de murdărie, iar ambalajele și etichetele sunt intacte. Ne rezervăm dreptul de a refuza la retur orice produs care nu îndeplinește condițiile necesare pentru a fi revândut ca nou.

 

CARE ESTE DIFERENTA INTRE RETUR SI SCHIMB PRODUSE? 

In cazul unui retur expedierea produselor se face in regim propriu (te invitam sa te organizezi individual si sa iti alegi orice firma de curierat preferi) 

In cazul unui schimb de produs nu ai nevoie de nicio deplasare, noi ne ocupam de schimbarea produselor cat si de livrarea lor. 

 

Cum se procedeaza la un schimb/inlocuire de produse?

Procedura de schimb / inlocuire de produs/marime este foarte simpla: 

PASUL 1. Te rugam sa ne comunici pe Whatsapp Messenger la 0744909595 numarul comenzii tale format din 4 cifre,  ce produs doresti (culoare, denumire si marime ) sa inlocuiesti si cu ce alt produs( culoare, marime etc)

PASUL 2. Noi iti pregatim coletul de schimb, iar in momentul in care va ajunge la tine vei da la schimb curierului coletul de la tine. 

PASUL 3. Cum pregatesti coletul pentru schimb / inlocuire: 

Te rugam sa (re)impachetezi cu grija produsul pe care vrei sa il schimbi in orice ambalaj rezistent si durabil. Apreciem sustenabilitatea. Daca mai ai ambalajul roz de la noi, il poti refolosi pe acela

Daca ai avut un produs achizitionat la promotie ( geanta cadou, bustiera sau orice alt tip de promotie) produsul primit din promotie ramane la tine.

**** Nu ai nevoie de nicio deplasare, curierul vine la adresa mentionata de tine din factura. Daca adresa de livrare se schimba te rugam sa ne anunti. 

*** Termenul de schimb/ inlocuire produs in aceasta perioada poate dura pana la 5-6 zile lucratoare.

** Taxa aferentă operațiunii de schimb este de 30 de lei și va fi suportată integral de tine.

 

 

Cum procedezi in cazul unui retur?

Te invitam sa te organizezi individual si sa iti alegi orice firma de curierat preferi

PASUL 1: Trebuie sa completez formularul online:

https://sugarcouture.net/pages/retur

( aici te rugam sa introduci mailul de pe care ai plasat comanda și numărul comenzii, care este format din 4 cifre, fără # ) 

Banii vor fi returnați în contul pe care îl furnizezi în formularul de retur în termen de 14 zile.

 

PASUL 2: Cum pregatesti coletul pentru retur:

Te rugam sa (re)impachetezi cu grija doar produsul pe care vrei sa il returnezi in orice ambalaj rezistent si durabil. Apreciem sustenabilitatea. Daca mai ai ambalajul roz de la noi, il poti refolosi pe acela

Expedierea coletului se va face în regim propriu: va trebui să alegi o companie de curierat cu care să expediezi coletul la următoarea adresă:
Sugar Couture Office,
Strada Matei Basarab 2,
Voluntari, Ilfov
Telefon: 0744 90 95 95

 

****În cazul unui retur, expedierea coletului se va face strict în regim propriu( poti alege ce firma de curierat doresti tu)

***Pastreaza AWB-ul prin care ai expediat coletul. De acolo poti verifica starea coletului tau. Daca apare livrat inseamna ca a fost preluat de showroom-ul nostru. În cazul în care apar probleme, te rugăm să te adresezi companiei de curierat prin care ai expediat coletul.

**Atenție! Coletul se expedieaza FĂRĂ RAMBURS 

*Poti verifica prin intermediul awbului statustul coletului tau. Daca apare livrat inseamna ca a ajuns in showroom-ul nostru. 

Produsele pot fi returnate doar în cazul în care acestea nu prezintă urme de uzură, semne de purtare, pete de murdărie, iar ambalajele și etichetele sunt intacte. Ne rezervăm dreptul de a refuza la retur orice produs care nu îndeplinește condițiile necesare pentru a fi revândut ca nou.

În cazul unui retur, noi vom efectua o serie de verificări pentru a ne asigura că produsele tale respectă toate condițiile necesare. În cazul în care cererea de retur va fi acceptată, vei primi banii înapoi în termen de 14 zile în contul bancar furnizat în formularul de retur (sau poți opta pentru a primi un voucher valoric valabil 90 de zile de la data emiterii).

  

Ce condiții trebuie să îndeplinească un produs pentru a fi eligibil de retur și schimb?

Cererea ta de retur va fi acceptată dacă și numai dacă produsele returnate se află în aceeași stare în care au fost primite, respectiv:

 • Produsele trebuie să fie în ambalajul original
 • Produsele trebuie să fie însoțite de toate accesoriile primite
 • Produsele nu trebuie să prezinte urme de uzură, semne de purtare sau pete de murdărie
 • Eticheta de compoziție și cea detașabilă trebuie să fie intacte
 • Produsele nu trebuie să prezinte mirosuri neplăcute precum mirosul de fum, de casă, de parfum sau alte mirosuri străine


Ce produse nu sunt eligibile pentru retur?

Ne rezervăm dreptul de a refuza la retur orice produs care nu respectă condițiile enumerate mai sus.

În conformitate cu prevederile OUG 34 din 04/06/2014 nu beneficiază de dreptul de retur în 14 zile orice produs realizat pe comandă specială, cerere menționată de client sau orice fel de personalizare. În cazul acestui tip de produse, cererea de retur va fi refuzată.

Alte situații în care returul va fi refuzat:

 • Formularul de retur nu este completat corect sau este incomplet
 • În colet se află produse diferite față de cele menționate în formularul de retur
 • Termenul de 14 zile a fost depășit

Ne rezervam dreptul de a aplica anumite penalitati sau de a refuza returul produselor si plata returului daca:

 • Produsele au fost purtate sau prezinta mirosuri impropii (penalitate 100% si produsul va fi returnat inapoi pe cheltuiala clientului).
 •  Produsele nu mai au sigiliul atasat, respectiv etichetele rupte (penalitate 100% si produsul va fi returnat inapoi pe cheltuiala clientului).
   
 • Daca coletul nu este ambalat exact asa cum l-ai primit, adica in cutia originala Sugar Couture (cutie de carton negru personalizata si accesoriile acestuia, hartia cerata etc) se va percepe o penalitate de 30 Lei.
 • ATENTIE: TE RUGAM SA NU EXPEDIEZI COLETUL INAPOI FOLOSIND DOAR CUTIA ORIGINALA SUGAR COUTURE! A se impacheta intr-o punga de curierat.
 •  Ne rezervam dreptul de a refuza produsele neconforme!

Pentru a inițializa procedura de retur urmează instrucțiunile de mai jos:

Varianta A:
Completează online formularul de retur pe gare îl găsesti pe această pagină. Te rugăm să verifici corectitudinea datelor pe care le introduci!

Varianta B:
1. Completează formularul de retur pe care îl găsești în colet. În cazul în care l-ai pierdut, îl poți descărca de pe acest link. Te rugăm să completezi corect toate câmpurile din formular.

 1. Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp la numărul 0744 90 95 95 în care să ne soliciți returul sau schimbul. Pentru a eficientiza procesul, te rugăm să ne comunici numele de pe care a fost plasată comanda și/sau numărul de referință al comenzii, alături de toate detaliile necesare.

  În cazul în care nu poți folosi WhatsApp, te rugăm să ne contactezi folosind una din metodele disponibile pe acest link.

  În cazul unui schimb, mesajul trebuie să conțină următoarele detalii:
 • Numele de pe care a fost plasată comanda sau, după caz, numărul de referință al comenzii
 • Cu ce vrei să înlocuiești (ce mărime/culoare sau produs diferit)
 • Dacă adresa de livrare rămâne la fel
 1. Pregătește coletul pentru retur: împachetează toate produsele în ambalajul original, alături de toate etichetele și accesoriile pe care le-ai primit.

Expedierea coletului se va face în regim propriu: va trebui să alegi o companie de curierat cu care să expediezi coletul la următoarea adresă:
Sugar Couture Office,
Strada Matei Basarab 2,
Voluntari, Ilfov
Telefon: 0744 90 95 95

Atenție! Te rugăm să expediezi coletul FĂRĂ RAMBURS!
În cazul unui retur, expedierea coletului se va face strict în regim propriu.

În cazul unui schimb, noi îți vom expedia un nou colet cu produsele dorite. Când curierul îți va livra acest colet, tu va trebui să îi predai la schimb vechea comandă.

În cazul unui retur, noi vom efectua o serie de verificări pentru a ne asigura că produsele tale respectă toate condițiile necesare. În cazul în care cererea de retur va fi acceptată, vei primi banii înapoi în termen de 14 zile în contul bancar furnizat în formularul de retur (sau poți opta pentru a primi un voucher valoric valabil 90 de zile de la data emiterii).

 

Sfaturi pentru un retur responsabil

Reducerea risipei este una dintre preocupările noastre și te încurajăm să ni te alături în acest demers. Iată câteva sfaturi utile prin care ne poți ajuta:

 • Atunci când probezi un produs, încearcă pe cât posibil să păstrezi toate etichetele și ambalajele intacte. În cazul unui retur, noi vom încerca să găsim un nou cumpărător care să se bucure de produsele tale.
 • Înainte să plasezi o comandă, consultă ghidul de mărimi disponibil pe acest link pentru a te asigura că o alegi pe cea potrivită.
 • Încearcă pe cât posibil să reduci numărul de comenzi returnate pentru a minimiza impactul asupra mediului înconjurător


  Întrebări frecvente

  Nu ai găsit răspunsul pe care îl căutai? Verifică ghidul nostru de ajutor accesând acest link.

  Dacă ai nevoie de ajutor suplimentar, ne poți contacta folosind formularul de contact.