Sugar Couture s-a născut din pasiune, ambitie, dorinta de evolutie si…7 tricouri vândute pe Facebook

Eu sunt Andrea David, fondator si director de creatie la Sugar Couture. Am fost atrasă de fashion încă din copilărie, dar niciodată nu am crezut că acesta ar putea fi drumul meu. Am lăsat tot timpul părerile celorlalti să îmi dicteze cursul vietii, iar asta pentru că nu mă credeam capabilă de a realiza lucruri mărete. 

Asa am ajuns în postura de a-mi abandona visele pentru a urma calea „ratiunii”: m-am înscris la Facultatea de Medicină, iar singurele haine pe care urma să le port ar fi fost cele de medic. Însă am descoperit destul de repede că această profesie nu mi se potriveste deloc, ba dimpotrivă - simteam că latura mea creativă avea de suferit, iar eu deveneam tot mai tristă pe zi ce trece. Aveam nevoie de o schimbare, de un scop ambitios care să mă ajute să evoluez, asa că am luat o decizie care aveam să îmi schimbe pentru totdeauna cursul vietii.

Fără niciun fel de experientă si cunostinte de business sau design vestimentar, cu doar 300 de lei în buzunar, multă ambitie si un vis mult mai mare decât puteam fi eu atunci, am abandonat facultatea si am plonjat cu capul înainte în ceea ce urma să devină un drum plin de satisfactie si împlinire - Sugar Couture.

Am început prin a lansa prima mea colectie de tricouri, 7 la număr, pe care le-am lucrat manual acasă si le-am postat pe Facebook, iar spre surprinderea mea le-am vândut pe toate încă din prima zi. Chiar dacă eram multumită de reusita mea, lucrul care mă făcea cu adevărat fericită era bucuria pe care reuseam să o aduc în sufletele celor care îmi cumpărau creatiile. Eram impresionată de mesajele, gândurile bune si încurajările pe care le primeam, asa că am continuat să îmi urmez visul si să dezvolt o comunitate în jurul ideii mele.

Uitându-mă în spate, îmi dau seama că nimic nu este întâmplător. Da, drumul a fost unul anevoios, plin de obstacole, dezamăgiri, esecuri, si muuuulte nopti nedormite. Când am renuntat la tot pentru a porni pe calea antreprenoriatului, toată lumea a spus că fac o mare greseală. Multi chiar au râs de mine, spunând că nu voi reusi niciodată. Dar dincolo de toate obstacolele pe care le-am depăsit, de toate fricile si esecurile, călătoria aceasta mi-a schimbat definitiv traiectoria vietii. 

Pe măsură ce anii treceau, micul nostru colt de online devenea o adevărată comunitate unită, iar eu deveneam din ce în ce mai încrezătoare în fortele proprii. Creatiile mele deveneau din ce în ce mai apreciate, iar asta m-a motivat să continui. În timp, Sugar Couture a devenit o extensie a laturii mele creative si modul prin care pot transmite comunitătii toate lectiile pe care le-am învătat de-a lungul călătoriei mele.

Următorul capitol din povestea noastra

Sugar Couture s-a născut din dorinta mea de evolutie si a continuat din convingerea că toate femeile sunt capabile să îsi atingă obiectivele, indiferent de cât de grele ar fi obstacolele pe care le întâlnesc. Încă de la început mi-am dorit să transmit un mesaj clar - cele mai frumoase femei sunt cele încrezătoare, iar încrederea în sine nu ar trebui să fie îngrădită de normele sociale. Nu trebuie să îti modelezi corpul după niste standarde nerealiste pentru a te simti bine în propria piele, asa cum nu trebuie nici să renunti la visele tale atunci când societatea te împinge într-o directie care nu îti aduce satisfactie. 

Sugar Couture este un spatiu sigur pentru femeile care aleg să fie ce vor ele într-o lume în care totul le este impus. Iar următorul capitol al povestii noastre le este dedicat lor.

De-a lungul călătoriei mele am întâlnit multi oameni care m-au inspirat, care au crezut în visul meu, si care mi-au oferit o mână de ajutor în momentele grele. Însă dintre toti acesti oameni, mama este cea care m-a ajutat cel mai mult. Ea a fost acolo pentru mine în cele mai dificile momente, m-a sustinut când credeam că nu mai pot continua, si m-a motivat să merg mai departe cu încredere si hotărâre. 

Gândeste-te la mama atunci când deschizi coletul primit de la noi, pentru că probabil a fost împachetat chiar de ea.